ryż po meksykańsku II

By | 03:40 Leave a Comment

Składniki :

100 g ryżu basmati
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 łyżka oliwy
1 puszka pomidorów
1,5 szklanki bulionu warzywnego
1/2 puszki kukurydzy
2 marchewki
1 szklanka mrożonego groszku
szczypta chilli w proszku
1/4 łyżeczki kuminu
sól, pieprz
świeża kolendra

Na patelni rozgrzać oliwę. Dodać posiekaną cebulę i czosnek. Smażyć 3 minuty. Dodać ryż, smażyć kolejne 2 minuty.

Dodać pomidory w puszce, bulion, doprowadzić do wrzenia. Dodać kukurydzę, marchewkę, groszek oraz przyprawy. Zagotować, zmniejszyć ogień i smażyć 13-15 minut. Do gotowego dania dodać listki kolendry.

Nowszy post Starszy post Strona główna

0 komentarze :