ryba - w pomidorowej salsie, pod serową pierzynką

By | 00:54 Leave a Comment

Składniki :

1kg dorsza w płatach
ok. 50g masła
połówka cytryny
szczypta pieprzu
puszka pomidorów
mała cebula
łyżeczka koncentratu pomidorowego
pół łyżeczki siekanej papryczki pepperoni
łyżeczka ziół prowansalskich
sól, pieprz
200g żółtego sera
2 kromki chleba

Spód blaszki posmarować roztopionym masłem.

Do pozostałego masła dodać sok z cytryny i szczyptę pieprzu. Tą mieszanką posmarować ułożone na płasko i posolone wcześniej ryby.

W miseczce przygotować salsę z pomidorów, cebuli i przypraw, doprawiając do smaku. Salsę rozłożyć na rybach. Na koniec zetrzeć ser i wymieszać go z pokruszonym środkiem kromek chleba. Posypać tak przygotowanym serem ryby.

Piec w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut.

Nowszy post Starszy post Strona główna

0 komentarze :