ciasteczka - budyniowe

By | 03:11 Leave a Comment

Składniki :

110 g mąki pszennej
1 budyń waniliowy
50g cukru pudru
125g miękkiego masła

W misie miksera umieszczamy masło i cukier puder. Miksujemy, aż masa zmieni kolor na jasny. W dwóch partiach dodajemy mąkę wymieszaną z budyniem. Miksujemy kilka minut, aż składniki dokładnie się połączą. Przykrywamy kawałkiem folii i wstawiamy do schłodzenia do lodówki na godzinę.

Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni Celsjusza. Blat posypujemy obficie mąką, wykładamy ciasto i wałkujemy na grubość około 3-4mm. Przy pomocy foremki lub szklanki wycinamy ciasteczka. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut, aż krawędzie ciasteczek ładnie się zarumienią. Wyciągamy i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia.

Nowszy post Starszy post Strona główna

0 komentarze :