masa dekoracyjna do biszkoptów - joconde cake

By | 14:51 Leave a Comment

Składniki :

90 g masła
90 g cukru pudru
90 g mąki
1 białko
1 łyżka dżemu, kakao lub barwnik

Na początku masło w temperaturze pokojowej miksuję z cukrem pudrem aż masło uzyska jasny kolor.

Dodaję białko i miksuję a potem mąkę i znów miksuję.

Teraz czas na barwienie. Przy ciemnym biszkopcie najlepsza będzie masa bez barwienia, ale przy jasnym trzeba dodać: kakao albo dżem czy sok, możecie też barwić masę barwnikami itd.

Masę wystarczy już tylko wycisnąć na blaszkę koniecznie wyłożona papierem do pieczenia i na to wyłożyć ciasto i razem zapiec zgodnie z przepisem na biszkopt :) smacznego.

Przed pieczeniem masę należy schłodzić.

Nowszy post Starszy post Strona główna

0 komentarze :