jak - dobrać temperaturę pieczenia?

By | 02:18 Leave a Comment

jak - dobrać temperaturę pieczenia?

rodzaj ciasta temp. piekarnika temp. pieczenia (C) czas pieczenia (min.)
bezy letni
(piekarnik nie domknięty)
90-100 120-180
pierniki ciepły 150-160 40-60
lekkie ciasta (np. biszkopty) umiarkowanie gorący 160-180 30-45
ciasta kruche i półkruche gorący 200-220 15-30
ciasta ptysiowe gorący 190-210 20-30
rolady biszkoptowe gorący 180-200 10-15
ciasta bardzo gorący 220-250 15-30
serniki umiarkowanie gorący 160-180 60-90
ciasta drożdżowe małe miarkowanie gorący 180-220 10-15
ciasta drożdżowe średnie umiarkowanie gorący 160-180 30-45
ciasta drożdżowe duże miarkowanie gorący 160-180 50-60
Nowszy post Starszy post Strona główna

0 komentarze :