granola I

By | 12:51 Leave a Comment

Składniki :

450g płatków owsianych
120g ziaren słonecznika
120g ziaren sezamu (jasnego)
175g jabłek z przecieru
2 łyżeczki cynamonu
0,5 łyżeczki imbiru
120g golden syrupu
4 łyżki płynnego miodu
100g jasnego brązowego cukru
250g migdałów (w całości)
1 łyżeczka soli
2 łyżki oleju słonecznikowego
300g rodzynków

Przygotowanie :

  1. Wymieszać wszystko za wyjątkiem rodzynek. Wysypać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
  2. Piec w temperaturze 170ºC ok. 40 min do zarumienienia, mieszając w trakcie kilka razy.
  3. Po wystudzeniu wymieszać z rodzynkami.
  4. Można ją przechowywać wiele tygodni w szczelnie zamkniętym pojemniku.

Nowszy post Starszy post Strona główna

0 komentarze :