domowy budyń - z wanilią

By | 23:58 Leave a Comment

Składniki :

2 szklanki mleka
1 łyżka masła
3,5 łyżki cukru z prawdziwą wanilią
pół laski wanilii
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 żółtka


Przygotowanie :

  1. Wyskrobać ziarenka z połowy laski wanilii.
  2. 1,5 szklanki mleka zagotować z masłem, cukrem i wanilią.
  3. Pozostałe pół szklanki mleka zmiksować z mąką ziemniaczaną i żółtkami. Dodać do gotującego się mleka, natychmiast obniżyć moc na palniku i mieszać intensywnie, do zagotowania. Pogotować minutę.
  4. Nalać do opłukanych zimną wodą salaterek. Podawać na ciepło lub na zimno z sokiem owocowym i owocami.

Nowszy post Starszy post Strona główna

0 komentarze :