nadzienie do pierogów - z surowym mięsem

By | 22:23 Leave a Comment

Składniki :

700 g mięsa od szynki albo łopatki
1 duża cebula
1 ząbek czosnku (można pominąć)
2 łyżki oleju
1 jajko
1 kajzerka
2 - 3 łyżki bułki tartej
2 łyżki kaszy manny
sól, pieprz – mniej więcej po 1 łyżeczce
majeranek – około 1-2 łyżki

Cebulę i czosnek obrać. Czosnek posiekać bardzo drobno, a cebulkę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Kajzerkę namoczyć w wodzie.

Mięso zmielić razem z namoczoną i odciśniętą kajzerką, dodać do niego podsmażoną cebulkę, jajko, bułkę tartą i przyprawy oraz 1-2 łyżki majeranku. Wszystko wyrobić na gładka masę.

Jeśli jest za sucha dodać trochę przegotowanej wody.

Nowszy post Starszy post Strona główna

0 komentarze :