bajaderka II

By | 23:43 Leave a Comment

Składniki :

1 litr mleka
1 szklanka kaszy manny
1 kostka masła
4 paczki herbatników (twardych)
kakao (1-2 łyżki)
220 g cukru
aromat waniliowy
aromat cytrynowy
sok z połowy cytryny


Przygotowanie :

  1. Rozpuścić margarynę z mlekiem. Mleko podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao, 1/2 szklanki cukru i pół szklanki kaszy. Gotować to na gęstą masę. Po zagotowaniu dodać aromat waniliowy.
  2. Na dno blachy wyłożyć herbatniki na to masę z kaszy z kakao. Drugą część mleka zagotować, dodać kaszę, gotować to na gęstą masę. Dodać sok z cytryny i aromat cytrynowy. Wyłożyć na herbatniki, przykryć warstwą herbatników.
  3. Po ostygnięciu dodać polewę.

Nowszy post Starszy post Strona główna

0 komentarze :