babeczki - cytrynowe II

By | 23:17 Leave a Comment

Składniki :


170 g mąki
3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
nieco ponad 110 g cukru
60 g masła, miękkiego
2 jajka
6 łyżek maślanki
sok z 1 cytryny
otarta skórka z 2 cytryn
cukier puder - do oprószenia

  • Przygotowanie :

  • Mąkę, proszek do pieczenia i sól wymieszać w naczyniu.
  • Mikserem zmiksować masło z cukrem, aż będzie kremowe, powoli wbijać jajka, miksując.
  • Do masy maślanej wsypywać na przemian suche składniki, wlewać maślankę, na końcu sok i skórkę z cytryny.

  • Przygotować formę do muffinek. Wypełnić papilotki prawie do pełna, babeczki nie urosną zbyt dużo.

  • Piec w temperaturze 180ºC przez około 15 - 18 minut. Studzić na kratce. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
  • więcej przepisów na babeczki znajdziesz w tym miejscu.

    Nowszy post Starszy post Strona główna

    0 komentarze :